Wie is

Johannes?

Bij Johannes is een atelier, winkel en café. Johannes Montauban (1782–1876) was een timmerman. Dat Johannes een vakkundig ambachtsman was, is wel duidelijk. Heel Zeist kende hem. Het is niet voor niets dat de Muscoviterseheuvelsteeg, waar hij bijna zijn hele leven woonde, in de volksmond de ‘Steeg van Montauban’ genoemd werd. In 1895 is de steeg zelfs officieel omgedoopt tot Montaubanstraat. Hier zijn we dus nog steeds een beetje thuis bij Johannes!

Ambachtelijk

Net als Johannes dat deed, maken we (bijna) alles zelf. De lekkerste koekjes van Zeist? Zelf gebakken! De tomaten op je broodje? Zelf gekweekt! Ons servies? Zelf ontworpen en beschilderd! De schilderijen aan onze muur? Zelf geschilderd! De cadeaus in onze winkel? Zelf gemaakt! En wat we niet zelf kunnen maken, kopen we in. Lokale producten, die ook weer met veel zorg en ambacht gemaakt zijn. En weet je, alles wat je hier ziet kun je kopen. Echt waar!

Ons team van Abrona bij Johannes bestaat uit mensen met een licht verstandelijke beperking en of afstand tot de arbeidsmarkt. Zij doen er alles aan om je bij Johannes in de watten te leggen en ja, dat kost tijd. Maar ach weet je, zo krijg jij de tijd om te genieten. Van onze heerlijke taarten, lunch, koffie, mooie spullen en zodra het lekker weer wordt, van onze tuin!

We nemen de tijd

Wist u dat wij op Facebook een webwinkel hebben ingericht?

Ook zijn wij te vinden op BLIJGOED, een samenwerking met Special Arts en HandicapNL.

U kunt ons via de mail en telefoon bereiken voor bestellingen!

bij.johannes@abrona.nl en per telefoon 088 2017710

Houdt u onze social media in de gaten voor lopende acties!